Bag dine egne lækre fastelavnsboller
Med hindbær og vanilje
Der er intet bedre end hjemmebagte fastelavnsboller med blød vaniljecreme, sød hindbærmarmelade og en luftig smørbagt dej. Disse lækkerier er perfekte til en hyggelig fastelavnsfejring!
Ingredienser
Vaniljecreme:
- 2,5 dl sødmælk
- 2 æggeblommer
- 25 g sukker
- 1,5 spsk. Maizena
- ½ vaniljestang (kornene)
Hindbærmarmelade:
- 200 g modne eller frosne hindbær
- 100 g sukker
Dej:
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- ½ vaniljestang (kornene)
- ½ tsk. kardemomme
- 1 æg (stuetempereret)
- 475 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 125 g smør (stuetempereret)
- 1 sammenpisket æg til pensling
Glasur & topping:
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 100 g flormelis
- Rød frugtfarve
- Frysetørret hindbær
Sådan gør du
Lav vaniljecremen:
Pisk æggeblommer, sukker og Maizena sammen. Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den langsomt i under konstant omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm op, indtil cremen tykner. Rør vaniljekorn i, og lad den køle af.
Lav hindbærmarmeladen:
Kog hindbær og sukker i ca. 10 minutter, til det tykner. Afkøl marmeladen.
Lav dejen:
Lun mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljekorn, kardemomme, æg, mel og salt. Ælt godt, og tilsæt smør lidt ad gangen. Ælt, til dejen er smidig, og lad den hæve i 45 minutter.
Form bollerne:
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i 12 firkanter. Læg en skefuld vaniljecreme og en teskefuld hindbærmarmelade i midten af hver. Fold hjørnerne sammen, og klem godt, så fyldet ikke løber ud.
Bag bollerne:
Læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade, lad dem efterhæve i 30 minutter, og pensl med æg. Bag ved 200°C (180°C varmluft) i 12-15 minutter, til de er gyldne.
Pynt og nyd:
Rør glasur af flormelis, æggehvide og frugtfarve. Pynt bollerne, og drys med frysetørret hindbær. Så er de klar til at blive nydt!